top of page
charlie ris holistische massage utrecht lomi lomi psoas.jpg

OVER CHARLIE

Mijn interesse in massage is begonnen tijdens het lesgeven op de Vrije School, waar ik onderzoek deed naar onderlinge kindermassage en de sociaal-emotionele ontwikkelingen van kinderen. Uit dit onderzoek kwamen mooie resultaten. Zo werden kinderen er onder andere veel rustiger van, behulpzamer naar elkaar en onderlinge ruzies verdwenen. Al snel daarna ben ik de holistische massage opleiding Holos gaan doen. Na enkele jaren bij Five City Spa en Kleine Oase gemasseerd te hebben, ben ik dit jaar begonnen met mijn praktijk aan huis.

Ik masseer vanuit een holistische visie. Wat je voelt en denkt, wat je waarneemt en wat je overtuigingen zijn, dit alles is met elkaar verbonden. En doordat het met elkaar verbonden is, kan het elkaar beïnvloeden.

Tijdens het masseren gaat mijn aandacht naar wat er op dat specifieke moment nodig is, waarbij er veel ruimte is voor diepgang en vertraging. Door te voelen, te ervaren en waarnemen op een rustige en respectvolle manier, kan je bewuster worden van de signalen van je lichaam. Door te luisteren naar je lichaam weet je wat je lichaam nodig heeft. Deze bewustwording helpt om eventuele spanningen die daarin aanwezig zijn los te laten. 

Tevens ben ik altijd op zoek naar verbinding tussen mijzelf en de ander. Door deze verbinding kan ik goed aanvoelen wat diegene nodig heeft tijdens een massage. Zo is elke massage bij mij persoonlijk en uniek.

Over Charlie: Over mij
charlie ris holistische massage utrecht psoas.jpg
Over Charlie: Over mij
bottom of page